26 листопада відзначається велике свято – Івана Золотоустого. Які існують традиції на цей день, заборони та від чого рекомендується відмовитися.

Жив він у 4-5 столітті, і був архієпископом у Константинополі. У цей день все завмирає і покривається сніговим покровом. Принаймні так було раніше, як відзначали наші предки. Також цей день завжди славився вітряною погодою, тому сильного потепління чекати не варто.

Церква, фото: Facebook

Існує низка прийме на цей день. Наприклад, якщо все-таки буде погана погода, то на людей чекає хороший урожай наступного року. Потепління варто очікувати в тому випадку, якщо вдень сильний вітер, а надвечір все заспокоїться.

Небо усіяне яскравими зірками – до снігу та холодної погоди. Якщо вдень сніг, то до вечора вдарить мороз.

Популярні новини зараз

Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

Показати ще

Цього дня найкраще буде вирушити у довгоочікувану відпустку, про яку ви так давно мріяли. Він буде вдалим та благополучним. Також наші предки ліпили багато пельменів, і відразу ж з'їдали. Робили це для того, щоб у наступному році на вас чекало щастя та спокій.

Обов'язково варто приділити увагу лікуванню дітей, які мають проблеми з промовою, а Івану Золотоусту треба помолитися від щирого серця, і попросити покарання для шахраїв та хабарників.

Молитва, фото: Facebook

Що можна робити 26 листопада

26 листопада християни за традицією вирушали на ранкову службу до храму. Після повернення з церкви жінки сідали куховарити пельмені. Вдень проходило святкове застілля, на яке запрошували сусідів та родичів.

Дехто вважає, що чим більше пельменів буде зліплено і з'їдено цього дня — тим щасливішим буде наступний рік.

Що не можна робити 26 листопада

Цього дня в жодному разі не можна лаятися і поганословити. За непотрібними словами Бог може не почути щиру молитву.

Не варто брехати 26 листопада і брати будь-які незаконні винагороди, адже Іван Златоуст довгий час стояв на варті закону. Також не рекомендується сушити вдома випрані речі.

Нагадаємо, що ці жінки дратують більше за стрілок на колготках: 4 імені, які не хоче чути ніхто.