Чоловіків, які вирішили не ставати на військовий облік, позбавили багатьох прав. Як відбувається загальна мобілізація в Україні на дев'ятий місяць повномасштабної війни.

Наразі мобілізацію було продовжено ще на 90 днів, тобто до 19 лютого 2023 року, і у зв'язку з цим усі військовозобов'язані чоловіки мають бути зареєстровані у Територіальних центрах укомплектування, або іншими словами – у військкоматах.

Призовники у Хмельницькому військкоматі, фото: armyinform

А ось ті, хто вирішив з якихось причин не робити цього, автоматично будуть позбавлені одразу багатьох прав.

По-перше, таких чоловіків не прийматимуть офіційно на роботу, оскільки при влаштуванні йому обов'язково потрібно надати військово-обліковий документ або довідку. При неофіційному працевлаштуванні цього не потрібно, проте тоді страховий стаж не враховується.

Популярні новини зараз

Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини

Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Показати ще

Мобілізація в Україні. Фото: скрін youtube

Крім того, чоловіки, які не зареєструвалися на військовий облік у військкоматах у новому місці, будуть позбавлені права на надання адміністративних послуг. Зокрема йдеться про виплати переселеним особам, а також усіх інших соціальних гарантій.

Найцікавіше, що чоловіки не зможуть у такому разі офіційно розірвати або зареєструвати шлюб, але, можливо, це комусь навіть додатковий бонус.

Крім того, такі чоловіки, які не стали на військовий облік, позбавляються ще цілої низки прав, які зазвичай доступні всім громадянам, наприклад, що стосуються продажу нерухомості. Тому в ТЦК не радять чоловікам-переселенцям "відсиджуватись у підпіллі". Краще зареєструватися та бути на військовому обліку.

Воїни ЗСУ, фото: СБУ Facebook

Нагадаємо, що "путiну винесуть вперед ногами": журналіст побачив початок кінця диктатури в Росії вже за кілька місяців

Раніше повідомлялося, що Україна стала ще на крок ближче до постачання американських дронів Gray Eagle, але спочатку їх потрібно модифікувати .

Також, Олексій Данилов висловився про припинення поставок із Заходу після відмови від переговорів із росією