Українцям доводиться ретельно підбирати меню, продукти та торгові точки, щоб вигідно придбати все необхідне. То ж про якість продукції слід дбати у першу чергу, щоб не мати потім проблем зі здоров'ям та не викинути гроші на вітер.
Оскільки свіже м’ясо є джерелом білка і вітамінів., його необхідно вживати в їжу всім. Головне пам'ятати, що він якості продуктів залежить якість здоров'я. Саме тому, дуже важливо вміти розбиратися в якості м'яса.
Як визначити, свіже чи куряче м'ясо
Передусім пам'ятайте, що у свіжої курятини завжди буде однорідний колір: блідо або світло-рожевий. Жодних сторонніх запахів від продукту не повинно бути.
Зверніть у вагу, якщо курятина липка, погано пахне, занадто бліда або на ній проявляються плями — її купувати категорично не можна! До головних ознак зіпсованості відносяться також втрата пружності та еластичності волокон.
Гороскоп на 23 листопада для всіх знаків Зодіаку: Близнюки рулюватимуть суботою, Скорпіонів все-таки виведуть із себе
Оплата комунальних послуг: що обов'язково потрібно перевіряти, щоб не втратити гроші
Терміново біжіть до супермаркету, поки не почалися тривалі відключення світла: що потрібно купити кожному українцеві
Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу
Також зауважте, що жир та шкіра у птиці можуть бути виключно білого або жовтого кольору. В останньому випадку птицю скоріш за все годували кукурудзою. М'ясо також буде мати глянсовий блиск.
Як визначити на свіжість яловичини
Свіжа яловичина має нейтральний запах. Продукт краще не купувати, якщо чути кислі чи солодкі нотки. У хорошого м'яса насичений червоний колір і однорідна текстура. Зіпсоване ж м'ясо матиме на поверхні помітні кірки й темні плями.
Водночас свіже м'ясо буде гладким, сухим, пружним і блискучим. Якщо натиснути пальцем нас свіжий відруб, слід буде зберігатися кілька секунд.
Стосовно замороженого м'яса, то у цьому випадку буде складніше розібратися, адже продавці й виробники можуть його щедро заливати глазур'ю. Краще оминати такий товар, як і маринований шашлик.
Врахуйте, що у магазинах несвіже м'ясо щедро посипають спеціями та додають оцет. Все для того, щоб перебити неприємний запах і викладати на прилавок. Тому утримайтеся від таких покупок.
Нагадаємо, питимемо несолодку каву і чай? Виробники цукру зіткнулися з проблемами
Як повідомляв "Знай.ua", очищення води в домашніх умовах: дієві способи, які виручать у складний момент
Також "Знай.ua" писав, українцям повідомили обов'язкову умову призначення пенсії: терміни обмежено