Нещодавно стало відомо, що студентів-чоловіків, яких зарахували або які продовжують навчатися в іноземних вишах, не випускатимуть за кордон під час воєнного стану.

Натомість цій категорії осіб радять брати академвідпустку чи вчитися онлайн. Про це заявив радник Офісі Президента Михайло Подоляк під час інтерв'ю на ютуб-каналі Василя Голованова, повідомляє "Пенсійний кур'єр" на своїй фейсбук-сторінці.

"На мій погляд, якщо людина десь має право навчатися, то можна просто вийти з ініціативою, щоб були академічні відпустки на певний період або онлайн-навчання. Не обов'язково казати – давайте ми всі будемо їхати і створювати з цього ще й масовий протест. Це дивно виглядає для воюючої країни. Давайте спокійно відноситися до того, що є певні обмеження", – заявив він. Михайло ПОдоляк

Виїзд закордон, скріншот з відео

За словами Михайла Подоляка, виїзд студентів за кордон заборонили, у тому числі й через масові підробки документів. Своєю чергою через це на кордоні виникає перенавантаження, що також не на часі.

Популярні новини зараз

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Показати ще

"З’явилося багато «бізнесів», які документи роблять, що десь хтось навчається і так далі. Потім елементарна перевірка говорить, що ні – що це фіктивні документи. У нас будуть перенавантажені прикордонна служба і митниця перевіркою документів. Нам що – немає, що сьогодні робити? Нам потрібна поставка зброї, продуктів харчування, палива і так далі – усе іде через «сухопутку». Нам треба активно працювати над тим, що потрібно країні, а не з’ясовувати, чи людина дійсно має запрошення в той чи інший виш чи ні", – наголосив Подоляк. Михайло Подоляк

Нагадаємо, про салати восени можна й не думати: цінники на огірки й помідори знову змінилися

Як повідомляв "Знай.ua", відбивним та котлетам не місце у меню: ціни на свинину ще більше спустошать гаманці українців

Також "Знай.ua" писав, восени подорожчає низка популярних товарів: чи варто запасатися продуктами вже зараз