У вівторок, 27 вересня 2022 року, в Україні відзначається велике свято у новому церковному році – день серйозного посту – Воздвиження Хреста Господнього.

Цього дня на середину храму виноситься урочисто прикрашений Хрест, який згодом урочисто зводиться на всі боки світу. А потім, після завершення Літургії, священики виходять до нього, співають Тропар, тричі кланяються Хресту до землі і всі повинні помолитися.

***
Хресту Твоєму поклоняємось, Владико, і святе Воскресіння Твоє славимо
***
Хрест був знайдений ще 326 року, в Єрусалимі, про що свідчить Священне Передання. І шануючи Хрест, ми таким чином урочисто прославляємо Спасителя, нагадуючи собі про важливе зобов'язання – слідувати за Хрестом.

"І хоча шлях цей не легкий, але кожен, хто йде ним, у силі цієї смирення набуває собі підтримки, зміцнення та спрямування", - йдеться на сторінці ПЦУ.

Цього дня заборонено заняття важкою фізичною працею, проводити роботи на землі (копати, орати), лаятися, ображати інших людей, починати важливі справи, ходити до лісу, а також укладати шлюб та працювати у полі.

Нагадаємо, піп побив хрестом колегу, який засудив підтримку окупантів російською церквою.

Популярні новини зараз

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Показати ще

Як повідомляв "Знай.uа", заступник Міністра оборони України Ганна Маляр зізналася, що її досі тримає "на плаву": "Три речі"

Знай.ua писав, глава ПЦУ митрополит Епіфаній пояснив, як путін пов'язаний з Сатаною: "Особливий вид біснування"