Кабінет міністрів України розширив список громадян, які мають право на оформлення житлової субсидії. Так, хто відтепер зможе отримати допомогу від держави, повідомляє офіційний telegram-канал Верховної Ради.

Законодавством передбачено такий вид державної допомоги, як субсидія на оплату комунальних послуг. Отримати допомогу можуть зовсім не всі громадяни, а лише соціально незахищені верстви населення, ті, хто дійсно потребує підтримки, і відповідає вимогам для призначення субсидії.

Призначення субсидій, скріншот з відео

Так, в уряді вирішили збільшити коло осіб, котрі можуть претендувати на субсидію. З урахуванням економічного та військового стану в Україні тепер отримувати допомогу можуть особи, які:

  • мають у власності кілька житлових приміщень/будинків, право власності на які придбано шляхом наслідування;
  • входять до складу домогосподарства та перебувають за кордоном у період дії військового стану;
  • мають заборгованість з оплати житлово-комунальних послуг, що утворилася під час дії воєнного стану.

Раніше портал Знай повідомляв, що уряд недофінансує наступного року соціальну сферу на 20 млрд. грн: де візьмуть гроші на пенсії та соцвиплати.

Популярні новини зараз

Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни

Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу

Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще

Також наш портал інформував, що українцям запропонували накопичити на старість, щоб отримати "плюс" до пенсії: у Раді підготували новацію з січня.

Крім того, наш портал інформував, що українці, які залишилися без дому, продовжують отримувати платіжки за газ: у Мінітеграції пояснили, що робити в таких випадках.