Українські підприємці можуть не платити податок з доходу у Литві, якщо гроші заробили в Україні.

Українським підприємцям, які працюють у Литві дистанційно за старими угодами, укладеними до повномасштабного вторгнення росії, дозволили не сплачувати податки. Про це повідомляє на своєму сайті податкова інспекція.

Біженці в Литві. Фото: скриншот Youtube

Литва не розглядає таких фізичних осіб як своїх податкових резидентів, не вимагає від них реєстрації підприємцями у Литві, сплати податку від підприємницької діяльності та подання декларації

Але є винятки, які стосуються нових контрактів укладених у Литві. Нещодавно стало відомо, що подібну ініціативу прийняли у податковій Польщі. Українцям, які продовжують працювати на українські компанії дистанційно, біженці, які зареєструвались у Польщі після 24 лютого, можна не сплачувати податки.

Популярні новини зараз

В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

Показати ще

Уряд Литви вважає індивідуальну діяльність резидентів з України непостійною, оскільки вона не пройшла повний цикл комерційних операцій. Тому підприємці не зобов’язані перереєстровуватися в країні, сплачувати податок на доходи фізичних осіб та подавати декларацію.

За правилом, яке діє в більшості країн світу, людина може вважатися податковим резидентом, якщо живе на території держави понад 180 днів.

Прем'єр-міністр Литви Інгріда Шимоніте заявила, що кількість українців, які покинули свої домівки через війну та виїхали до Литви, становить вже близько 40 тисяч.

Нагадаємо, ми писали, що новий дефіцит залишить українців без популярної ягоди: до здорожчання якого продукту готуватися у наступні 1-2 роки.

Як повідомляв "Знай.ua" окупанти в Маріуполі навчають першокласників за брехливою ​​історією зі спотвореними фактами.

Також "Знай.ua" інформував, чи вистачить Україні та світові хліба: новий прогноз розставив все на свої місця.