Після того, як у тимчасово окупованому росією Кіму злетіла в повітря авіабаза військових рф, а самі виборці путіна в паніці помчали Керченським мостом додому, українці з надією стали дивитись в майбутнє.

Хтось планує відпустку на літо 2023 року в Євпаторії, а хтось бронює номери в готелі вже цього Нового року. Одне ясно точно - не так багато часу залишилося до того, як українці зможуть погрітися під кримським сонечком і пірнути у Чорне море.

Ялта, Крим. Фото: Знай.ua

Саме тому ми зібрали для вас топ корисних властивостей моря. Що воно лікує?

МОРЕ та ЙОД

Популярні новини зараз

ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею"

Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови

Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну

Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто

Показати ще

Морські водорості виділяють газоподібний йод. Вдихаючи його, ми забезпечуємо організму добову потребу у цьому мікроелементі. Йод необхідний якісної роботи щитовидної залози.

МОРЕ як АНТИСЕПТИК

Морська вода сприяє швидкому загоєнню ран. Сіль, що міститься в морі, ніби висмоктує з бактерій воду, і вони гинуть. Цей процес називається осмос.

Море і суглоби

Плавання – особливий вид фізичного навантаження без шкоди для суглобів! Вода підтримує до 90% ваги людини і знижує тиск на суглоби. Крім того, плавання зміцнює м'язи та покращує кровопостачання, запобігаючи розвитку остеоартриту.

Чорне море, кадр з відео

МОРЕ та СОН

Звуки моря унікальні! Для них придуманий спеціальний термін: "білий шум ". Вчені з'ясували, що білий шум сприяє швидкому засинанню, а також якісному та глибокому сну. Такий вплив робить навіть шум моря, відтворений на пристрої.

Нагадаємо, що українці бронюють номери в Ялті на Новий рік, готельєри в паніці: "Який курс гривні?".

Раніше ми повідомляли, що міністр оборони Рєзніков розповів, що путін хотів напасти на Україну перед Великоднем у 2021 році.

Також стало відомо, що Макс Гордєєв посміявся з паніки росіян після "бавовни" у Криму.