Існують чіткі правила, як укладати контракт з новим продавцем газу і перейти від одного постачальника блакитного палива до іншого.

Читайте Знай в Google News!

Для переходу до іншого постачальника знадобиться базовий пакет документів, який допоможе перейти на новий контракт. Серед такого пакету обов'язково є: заява, паспорт та ідентифікаційний код власника житла, документи для підтвердження права власності та EIC-код.

Крім зазначених документів компанія може попросити надати останню платіжку за газ, де вказано баланс рахунку і дані про останні платежі.

газ, фото Pxhere

Популярні новини зараз

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити

Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно

Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять

Показати ще

Варто відзначити, що право на укладення договору з новою компанією має тільки власник будинку або квартири.

Перед тим, як Ви вирішите змінити постачальника, потрібно з'ясувати правила підключення компанії і зібрати необхідний пакет документів.

Раніше повідомлялося, що всі питання про газові лічильники контролюють облгази, а не постачальник газу. Зокрема, облгази можуть вирішити такі питання, як перевірка, ремонт або заміна лічильника. Купівля та встановлення індивідуального лічильника газу в квартирі або приватному будинку — ці роботи повинні проводитися за рахунок облгазів або особистих коштів споживачів газу. Облгаз зобов'язаний встановити індивідуальний лічильник газу за законом. А ось за рахунок держбюджету встановити газовий лічильник поки не вдасться. А все тому, що зараз немає жодної державної програми, яка могла б спрямувати фінансування на ці потреби населення.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, у Чорнобилі підскочила радіація, чиновники ховають очі.

Як повідомляв Знай. ua, зміни клімату відбувається нерівномірно, в яких країнах очікується посуха.

Також Знай. ua писав, що українець, який втратив роботу через карантин, звернувся до земляків.