Банкір Ігор Львов розповів про заощадження українців, яких з часом стало менше, так як більшу частину грошових коштів витрачається на їжу, а також про те, що зараз відбувається з накопиченнями, в ефірі телеканалу "Україна 24".

Читайте Знай в Google News!

Фонд гарантування вкладів виплачував до 200 тисяч гривень, тому "банкопади" минулих років практично не вплинули на довіру до банків. Через це досі існує тенденція до того, що люди несуть кошти саме туди.

Ігор Львов повідомив, що якщо повернутися на 9 місяців тому, і в той час принести 200 тисяч гривень під 10% в банк, то зараз вийшло б близько 8%. Це є непоганою сумою. Однак якби 1 січня 2020 року купити на цю суму долари, офіційний курс НБУ на який становив 23,60, було б цікавіше, так як зараз він — 28,20.

Популярні новини зараз

Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп

Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору

Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою

Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців

Показати ще

При цьому, експерт запевнив, що кошти краще зберігати і не в гривнях, і не в доларах. Є ще один цікавий продукт під назвою "євро", курс якого зараз становить 33 гривні, тоді як був — 26 грн. "Тобто збільшився на 25%. А найцікавіший продукт-це золото. Якби ми на ці 200 тисяч купили злиток золота, то Унція коштувала 35 тисяч гривень, а зараз 53, тобто зростання 50%", - поділився банкір.

В результаті, накопичення слід нести в банки, в межах фонду гарантування вкладів (до 200 тисяч гривень) і розкладати в різні кошики.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, "Кришка...": кандидат у мери відзначився агітаційним перлом, безглуздо і нещадно

Як повідомляв "Знай.ua", оскаженілі батьки побили медсестру прямо в лікарні, від поліції нуль допомоги.

Знай.ua писав, радикал Ляшко показав свої страждання і закликав українців цінувати кожну мить: "Треба посміхатися"