Попри те, що за попередніми даними, "коронакриза" нанесла слабший удар економіці, ніж очікувалося, в Україні люди все ж відчули рецесію. Одним з найбільш негативних показників став рівень безробіття — так, у другому кварталі 2020 року він зріс майже на 10 відсотків.

Читайте Знай в Google News!

Джерело: експрес-випуск Державної служби статистики України.

"Рівень безробіття серед робочої сили віком 15 років і старше становив 9,8%, а серед осіб у віці 15–70 років – 9,9%", — повідомляють у Держстаті.

Так, у другому кварталі 2020 року кількість безробітного населення віком 15 років і старше та у віці 15–70 років становила по 1,7 млн осіб, що на 200 тис. більше, ніж у I кварталі.

Популярні новини зараз

Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу

Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки

Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам

Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною

Показати ще

Джерело: Держстат

При цьому, в ІІ кварталі 2020 року кількість зайнятого населення у віці 15 років і старше становила 15,7 мільйона осіб, а у віці 15–70 років – 15,6 мільйона. Рівень зайнятості населення віком 15 років і старше становив 49 відсотків, а серед населення віком 15–70 років – 55,2 відсотка.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що зараз у столиці ринок нерухомості переживає не найкращі часи через покупки квартир у новобудовах на початковому етапі будівництва та стрімке падіння цін

Також, "Знай.uа" писав, що підвищення мінімальної зарплати заплановане на осінні вибори, спричинить за собою низку змін в українському суспільстві.