Ці дівчата пройшли відбірковий конкурс, та були відібрані з поміж майже сотні бажаючих взяти участь у освітньому модулі STEM is FEM.

Модуль поєднав у собі мотивуючу, освітню та конкурсну частини. Під час мотивуючої секції дівчата спілкувались із жінками, які мають цікавий професійний досвід із найрізноманітніших галузей. Вони ділились власними думками про те, як досягти успіху в житті, не залежно від обраного напрямку.

"Будьте відкриті до всіх можливостей, які вам надає життя. Не бійтеся пробувати нове. Тому що, можливо, це дійсно виявиться вашим. Ми в школі ще часто не знаємо, ким хочемо бути. І якщо ви пробуєте, тоді вам буде легше зробити свій вибір", – вважає координаторка соціальної реформи Команди підтримки реформ Міністерства фінансів Катерина Бондар.

Під час освітньої частини дівчата взяли участь у майстер-класах та семінарах з використання 3D технологій, а також поспілкувались із жінками, які використовують їх на практиці, і дізнались про найрізноманітніші можливості використати свої винахідницькі таланти.

Кожного літа ми проводимо інкубаційні програми для старшокласників та студентів. За 2-3 місяці, вони створюють свої перші стартапи, або реалізують свої ідеї. Наприклад, Микита зробив гамак з під’єднанням до телефону. В нього була проблема – йому лінь на дачі відштовхуватись від дерева. Так от, він зробив такий гамак з датчиком та моторчиком, щоб з телефона задавати амплітуду та швидкість розкачування, і цей моторчик самостійно його качав”, – розказала Марина Черниш, операційний директор Fablab Fabricator.

Популярні новини зараз

З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Показати ще

«Найцінніше у модулях STEM is FEM – це інформація про те, скільки можливостей сьогодні відкрито для винахідників та вчених. Учасниці п’ятого модуля дізналися від галузевих спікерок про перспективи розвитку 3D-технологій в Україні та у світі в цілому, і про те, як можна реалізувати себе у цьому напрямку, у яких програмах брати участь і з якими компаніями співпрацювати. Історії успіху, розповіді про інновації, особистий досвід – усе це створює атмосферу творчого пошуку, у якій проходить наше дводенне навчання», – вважає ініціатор проєкту, керівник IT-компанії Gamingtec Сапар Карягдиїв.

STEM is FEM – це ініціатива, яка покликана звернути більшу увагу дівчат на кар’єрний розвиток у STEM-напрямку.

“STEM is FEM спільнота, яка у вас зараз є – це блискуче. Тому що ви можете поділитися досвідом, розмовляти про проблеми, і хто знає, можливо, в майбутньому ви будете співпрацювати з професійних питань та створювати проєкти разом, і насправді побудуєте наступне покоління українських вчених”, – поділилась враженнями від проєкту радниця з політичних питань посольства Великої Британії в Києві Кейт Дейвенпорт.

Окрім спілкування із спікерками і майстер-класів, дівчата взяли участь у конкурсі творчих ідей. Вони розробляли готові до друку 3D прототипи міської лавочки, що допомагає підтримувати режим соціальної дистанції.