В понеділок, 20 квітня, очікується досить хмарна і прохолодна погода на території України. Опадів не передбачається, про це йдеться на сайті Sinoptik.

Температура повітря в Києві підніметься до 9 градусів тепла максимум вдень і до 7 градусів вище нуля вночі. Заморозків не обіцяють.

У столиці казково теплим цей день був у 1943 році, коли повітря прогрілося до 28,5 градусів вище нуля, а найхолодніше – у 1979 році, тоді холод досяг 1,8 градусів морозу.

У понеділок, 20-го квітня, очікується посилення вітру до штормових поривів (карта), 21-22 квітня рвучкий сильний вітер утримається.
Напрямок північно-західний, північний.

З 20 по 23 квітня у Києві ймовірність дощів збільшиться, дай, Боже!

Популярні новини зараз

Економічне бронювання не захистить: кого забере ТЦК

В Україні "заморожують" виплати на 3 роки: як зміниться реальний розмір пенсій та зарплат

"Заморозки не буде": відома тарологиня відповіла, коли припиняться обстріли, і якою буде осінь 2024

Доплата 944 грн: хто з пенсіонерів може розраховувати на допомогу

Показати ще

Погода, фото pxhere

У народі в цей день шанувалися святий мученик Руфін, а також дівиця Акиліна, диякон і з ними дві сотні воїнів. Всіх їх зрадили мечу в 310 році нашої ери в місті Синоп, розташованому на Чорному морі, за відданість вірі.

Зазвичай слідкували у цей день за опадами – йшов дощ, то пшениця вродить погана, зате калина – хороша. У лісі шукали перші грибочки – сморчки. Зоряне і чисте небо вночі віщувало урожайний рік на ягоди та гриби. Сильні заморозки обіцяли урожай гречки.

Погода, фото facebook Наталки Діденко

На Килини жінки несли до річок та озер старі сукні, шматки тканини – щоб прокинувся після зими русалкам було у що одягнутися. Щоб відлякати нечисть, носили з собою пучок полину – русалки її бояться.

Нагадаємо, відомий народний синоптик Леонід Горбань розповів, що в квітні справжнє тепло ще не прийде.

Як повідомляв портал Знай.uа, для людства в найближчі п'ять років стануть найспекотнішими за весь період спостереження.

Також портал Знай.uа писав, чого чекати українцям навесні. Спочатку будуть заморозки, а потім настане посушливий період.