Безробітним українцям полегшили процедуру подачі заяви на виплати. Під час карантину допомогу по безробіттю будуть отримувати всі громадяни, які через обмежувальні заходи втратили свій заробіток. У цей період уряд полегшив процедуру подачі заяви до Центру зайнятості, повідомляють на сайті відомства.

Якщо ви втратили роботу, вам необхідно заповнити заяву про статус безробітного, а потім — заяву про призначення допомоги по безробіттю. Це можна зробити на сайті Центру зайнятості, написавши електронного листа або віднісши заяву до скриньки для пошти Центру.

Центр зайнятості, скріншот: YouTube

Щоб подати заяву електронною поштою необхідно власноруч заповнити заяву за зразком і сфотографувати або просканувати її. Потім документ потрібно надіслати на email Центру зайнятості, де ви плануєте перебувати на обліку. Якщо є можливість бланк заяви можна видрукувати, заповнити та поставити підпис — тоді сфотографувати або просканувати документ і надіслати до Центру зайнятості.

Відповідно таку заяву можна загорнути у конверт і покласти у ящик для кореспонденції в Центрі зайнятості, або заповнити безпосередньо в установі у робочі години. Для заповнення заяв вам знадобляться ваші паспортні дані, номер ідентифікаційного коду, дані про освіту та попередньої трудової діяльності.

Популярні новини зараз

Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Показати ще

Скріншот: Державна служба зайнятості

Скріншот: Державна служба зайнятості

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, у ВР хочуть ще більше зменшити зарплатню українцям – деталі нового законопроєкту. У Верховній Раді зареєстрували новий законопроєкт, який передбачає зміну Державного бюджету

Як повідомляв портал "Знай.ua", пенсіонерів навчили, як оплатити комуналку не виходячи з дому. Найближчими днями уряд України планує запустити можливість оплати комунальних послуг для пенсіонерів через "Укрпошту" або "гарячі лінії" банків телефоном.

Також "Знай.ua" писав, українським пенсіонерам почали виплачувати щомісячну надбавку, ПФУ підрахував щасливчиків.