Прип'ять палає, ЧАЕС на черзі – полум'я охопило найнебезпечніше місце в Україні

В чорнобильській зоні трапилась нова жахлива пожежа, яка з кожною годиною набирає все більших масштабів та вже наблизився до Прип'яті та самої ЧАЕС.

Пожежі гасять вже десятий день, а вогонь, не дивлячись на роботу рятувальників, вільно переміщується за вітром, дістався міста Прип’ять та найнебезпечніших об’єктів Зони відчуження.

Карта пожежі

Криза в Україні - нардепи переглянули бюджет на 2020 рік та зменшили зарплати населенню

Популярні новини зараз

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Показати ще

У Верховній раді народні депутати проголосували за новий законопроект, який передбачав внесення правок до Державного бюджету. Так, стосувалися вони зменшення зарплатні чиновникам, нардепам, суддям, прокурорам та іншим особам, оплата праці яких регулюється спеціальними законами, щоправда, лише на час карантину.

Верховна Рада, фото з вільних джерел

Тимошенко вимагає звільнення Нефьодова за мільярдні оборудки

Вирішальне позачергове засідання Верховної Ради, де мають вирішитися важливі питання бюджету України та відкриття ринку землі, розпочалося з протестів.

Однією з перших до трибуни вийшла Юлія Тимошенко і закликала не голосувати за зміну бюджету. Лідер "Батьківщини" заявила про "надзвичайну ситуацію" із корупційною складовою.

Верховна Рада, нардепи заблокували трибуну та крісло спікера - фото Знай.ua

Працюють заводи та відкривають школи – країни ЄС почали масово пом'якшувати карантин

Через спад пандемії смертельного коронавірусу низка країн Європейського Союзу почали послаблювати жорсткі обмеження карантину.

Так, першими країнами стали Австрія і Норвегія, а починаючи вже з 13 квітня – Чехія. Також не зважаючи на велику кількість смертей, карантин послабили в Іспанії, де вже незабаром запрацюють промислові підприємства, та в Італії, де вже дозволили відкрити книгарні.

Коронавірус в Італії, скріншот: YouTube

З катівень в обсервацію - Денісова сказала, що чекає на звільнених за принципом ″всіх на всіх″

Перед Великоднем відбудеться новий етап звільнення утримуваних осіб за принципом "всіх на всіх", і всі українці, які повернуться з путінських катівень, пройдуть обов'язкову двотижневу обсервацію.