Український уряд опублікував на своєму сайті постанову "Про особливості надання житлових субсидій", яка діє з 25 березня 2020 року. Згідно з цим документом, на період карантину забороняється припиняти надання житлових субсидій у випадках, передбачених Положенням про порядок призначення житлових субсидій. Але є одне "але".

Про це стало відомо завдяки повідомленню прес-служби Кабміну.

Субсидії, скріншот з відео

Згідно з інформацією Кабміну, існують обставини, які унеможливлюють надання житлової субсидії. Наприклад, переїзд сім'ї або смерть одинокого громадянина.

Розрахунок житлових субсидій на період карантину відбуватиметься з урахуванням збільшених на 50% соціальних нормативів користування такими комунальними послугами, як централізоване водопостачання та водовідведення, постачання гарячої води, газу та електроенергії для побутових потреб (крім опалення) (соціальні нормативи, у межах яких надається субсидія на оплату ЖКП, встановлені підпунктами постановою Кабінету Міністрів України від 06.08.2014 № 409).

Популярні новини зараз

Кожному члену сім'ї по 3600 грн: українцям обіцяють тримісячну підтримку

Добровільний візит до ТЦК не врятує від штрафу: за що покарають деяких чоловіків

Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав

Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом

Показати ще

Субсидії, Politeka

Також відомо, що було відтерміновано введення з 1 травня 2020 року до першого числа місяця, наступного за місяцем закінчення карантину мінімального обов'язкового платежу за спожиті послуги в розмірі 20% середньомісячного сукупного доходу домогосподарства.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, зловживання владою! Як вести себе з копами і як оскаржити їх дії під час карантину.

Як повідомляв Знай.uа 6-денний робочий тиждень після карантину — скільки українці можуть відпрацьовувати вимушений відпочинок.

Знай.uа писав, у Харкові копи "відловлюють" порушників карантину, без документів ні кроку, показове відео.