У Міністерстві внутрішніх справ України заявили, що вже розпочали швидкий початок 45-денного перехідного періоду, після якого водіям-порушникам почнуть надходити листи зі штрафом. Так, мова йде про встановлення у Києві відеокамер, за допомогою яких правоохоронці і надсилатимуть "листи щастя".

Варто зауважити, що в МВС прийняли рішення встановити відеокамери на аварійно небезпечних ділянках доріг і в місцях концентрації ДТП. Відтак, вони дозволяють цілодобово в автоматичному режимі проводити їх фотозйомку або відеозапис і виявляти водіїв, які порушили ПДР.

Порушення ПДР, фото: Вголос

Наразі ж вже призначено правоохоронців, які будуть обробляти інформацію, що надходить до них з відеокамер, і виписуватимуть постанови про штраф. За перевищення швидкості більш ніж на 20 км/год (+3 км/год на похибку приладу) – штраф 255 грн, за перевищення більш ніж на 50 км/год (+3 км/год на похибку приладу) – штраф 510 грн.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Популярні новини зараз

Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору

Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати

Показати ще

Нагадаємо, раніше Українцям підготували нові штрафи – кому і коли прилетять "листи щастя"

Як повідомляє портал "Знай.ua" Порушників ПДР на дорогах буде чекати сюрприз: в Україні представили нову систему відеофіксації

Також "Знай.ua" писав, що Загинуло 174 тисячі українців - у МВС розповіли, як будуть боротися з "неоголошеною війною на дорогах"