Українська народна творчість ніколи не проходила повз важкі ситуації в країні і завжди піднімала настрій людям. Тому українські творці фотожаб не могли собі дозволити спати під час карантину і створили новий жарт про коронавірусний Великдень.

Жорсткі правила карантину, запровадженого в Україні, також торкнулися і масових церковних служб, а Великдень - це саме такий захід.

Тому, після того, як український уряд оголосив, що карантин буде продовжено аж до 24 квітня, православні віруючі почали переживати. Адже призначена на 19 квітня Великдень пройде без звичних церковних обрядів. Президент Володимир Зеленський навіть вирішив організувати спеціальну програму "Великдень вдома", яка дозволить уникнути масового скупчення людей в церквах.

Зеленський закликав губернаторів встановити біля церков на великодні свята загони патрульної поліції , щоб вчасно відреагувати на надмірну кількість людей, які перебувають в одному місці. Крім того, уряд зараз розглядає ініціативу провести Великдень по відеоконференції, на що дали схвалення українські патріархи.

Та українці не були б українцями, якщо б не знайшли привід посміятись над бідою. Цього разу в честь "карантинного Великодня" було створено спеціальну "святкову" маску.

Популярні новини зараз

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку"

"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати

Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто

Показати ще

Автори фотожаби зобразили стандартну медичну маску, яку зараз зобов'язані носити українці при виході з дому, "вишивши" на ній український орнамент, яким зазвичай прикрашають рушнички для великодних кошиків.

"Маска на Великдень" - підписав автор фотожабу.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше ми розповідали про топ-8 лайфхаків, як пережити карантин

Як повідомляв портал Знай.ua, версії походження коронавірусу дійшли до абсурду

Також Знай.ua писав, як українцям вижити на гречці у період карантину – цікаві рецепти