Національний Корпус надав свою волонтерську сітку для допомоги Міністерству охорони здоров'я. Про це розповів Максим Жорін на своїй сторінці Facebook.

Нацкорпус раніше виступив з відкритим зверненням до Міністерства охорони здоров'я України і запропонував своїх волонтерів для допомоги. Організація готова надати допомогу більш, ніж тисячі волонтерів по всій Україні, розповів керівник Центрального штабу Нацкорпуса Максим Жорін.

"Ми за кілька днів вже налагодили роботу у всіх регіонах. В основному, волонтери, спільно з представниками комунальної сфери, допомагають дезінфікувати громадські місця, а також доставляють продукти, ліки і засоби захисту людей з групи ризику. Це літні громадяни, люди з інвалідністю", - розповідає Жорін.

Відомо, що волонтери Нацкорпуса займаються пошиттям і роздачею захисних масок, які в дефіциті, а також підвозять медиків на роботу.

Так, в деяких регіонах навіть є окрема ініціатива "Підвези медика". В ній власники авто координуються між собою і розвозять лікарів. У деяких областях організація навіть надала лікарням кілька своїх бусів, на яких перевозять медичних працівників.

Популярні новини зараз

Українців зобов'яжуть сплатити податки за квартири минулих десятиліть

Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче

Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Показати ще

"З перших днів у нас дуже багато дзвінків на гарячу лінію. Люди готові допомагати, і це відмінна риса нашої нації - об'єднуватися у складні моменти. Роботи вистачить для всіх, тому чекаємо всіх бажаючих", - говорить Максим Жорін.

Приєднатися до “НКВолонтерам” можна, зателефонувавши на гарячу лінію: 0(95) 002 30 49 або заповнивши анкету волонтера

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, коли в Україні введуть надзвичайний стан через коронавіруса.

Як повідомляв Знай. ua, Білецький після зустрічі Зеленського з олігархами показав вертикаль влади.

Також Знай. ua писав, що Білецький розкритикував "карантин Зеленського".