У Україні зафіксований перший випадок захворювання коронавірусом. Про це у вівторок, 3 березня, повідомив заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко.

Чоловік і жінка приїхали в Черновецьку область після подорожі до Італії.

Лідер Національного корпусу Андрій Білецький розповів про те, що перший випадок коронавіруса в Україні – це очікувано, враховуючи жахливий рівень підготовки в країні до епідемії та інформування людей, "враховуючи ідіотизм влади, яка або приховує проблему, або радить їсти цибулю і правильно чхати".

Коронавірус // gettyimages

"Національний Корпус запускає інформаційну кампанію, щоб донести якомога більшій кількості українців, як не захворіти або поводити себе, якщо захворів, ми починаємо збирати волонтерів для допомоги у разі поширення епідемії. Головне зараз – зберігати здоровий глузд, не допустити повторення Нових Санжар", - розповідає Білецький.

Популярні новини зараз

Ні чим не погидують: в ухилянтів-боржників відбиратимуть останнє, в тому числі і особисті речі

Українці можуть звільнити себе від щомісячної сплати за доставку газу: що потрібно зробити

Українцям спишуть частину боргів за комуналку: кому дозволять не платити

Вершкове масло та соняшникова олія: українців попередили про нові ціни

Показати ще

Повідомляється, що під час в'їзду в Україну в українців перевірили температуру, спочатку симптомів не було. Вони були вдома на самоізоляції, а 29 лютого помітили симптоми, схожі на коронавірус.

За чоловіком виїхала спеціальна швидка допомога і доставила в інфекційну лікарню. Там лабораторно підтвердили, що у чоловіка – коронавірус.

"Випадок (коронавірусу - Ред.) зареєстровано в Україні. Ми почали працювати з контактними особами. Контактних осіб не багато", - розповів Ляшко на брифінгу.

Він зазначив, що люди перебувають на самоізоляції, а дружина хворого теж залишається вдома, у неї немає ніяких симптомів, але теж взяли аналіз на коронавірус.

"Дуже добре, що ці люди дотримувалися порад, і після повернення з Італії перебували на самоізоляції і не зустрічалися зі своїми близькими. Смороду булі самоізольовані у своїй квартирі", - розповів Ляшко.

У МОЗ не розповіли, де саме лікують хворого. У нього сухий кашель і гарячка.

"Стан хворобого - стабільний. Його можна було і не госпіталізувати, надавати медичну допомогу на дому. Але, оскільки, це перший випадок, і наше завдання унеможливити передачу вірусу в Україні, то його забрали до лікарні", - розповів він.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, де можна перевіритися на коронавірус, і як не стати інкубатором смертельної хвороби.

Як повідомляв Знай. ua, українцям "впарюють" маски від коронавіруса, які виготовлені ще при Януковичі.

Також Знай. ua писав, що голлівудський актор став заручником коронавіруса в Італії.