Нацбанк з 11 березня відправляє гривневі банкноти на двотижневий карантин через пандемію коронавірусу в світі. Про це розповів директор Центрального сховища НБУ Віталій Брик на відео, опублікованому прес-службою регулятора в Facebook.

"Ми не будемо цю готівку обробляти як мінімум протягом 14 діб. Після цього ця готівка буде віддана на автоматизовані системи, які відсортують придатні і зношені банкноти. Зношені банкноти будуть знищені в режимі онлайн. Придатна готівка буде запакована в термозбіжну плівку", – зазначив він.

Гривні

За його словами, для віруса це буде шокова терапія, адже в термотунелі підтримується температура мінімум 60 градусів. Карантин впродовж 14 днів мінімізує повернення банкнот із вірусом в обіг, якраз на час карантину українців убезпечили від лиха.

Цей процес упаковки передбачає проходження пачки банкнот через термотунель, де підтримується температура мінімум 160 градусів. А для бактерій це вже додатковий шок.

Популярні новини зараз

Лафа скінчилася, дострибалися: 9 причин, чому українці не отримають субсидію у 2024 році

Пенсія збільшиться на 50%: українцям розповіли про лазівку у виплатах

Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав

Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом

Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що банки закривають відділення і змінюють графік роботи - карантин "поставив підніжку" українцям.

Як повідомляв портал Знай.uа, державний банк "ПриватБанк" вирішив зупинити продаж і купівлю готівкової валюти на час зупинки міжнародного авіасполучення і карантину у зв'язку з пандемією коронавірусу.

Також портал Знай.ua писав, що українська гривня є однією з найбільш недооцінених валют у світі, а її справжній курс повинен становити 10,05 грн/дол. Про це повідомляється в опублікованих результатах дослідження журналу The Economist.