Президент Володимир Зеленський закликав українців повертатися додому, поки відкриті кордони і повідомив, що 16 березня наша країна закриває авіасполучення через пандемію коронавіруса у світі.

"Через три дні ми закриваємо регулярне авіасполучення. За цей час ви повинні повернутися додому. Ті, хто з об'єктивних причин не встигне цього зробити повинні звернутися в українське консульство. У взаємодії з українськими авіакомпаніями вони будуть повернуті додому окремими, не регулярними рейсами. Ми вже успішно евакуювали громадян з Китаю і в ці вихідні спеціальний борт поверне додому українців, які застрягли на кордоні Італії та Словаччини. Я закликаю всіх українців встигнути повернутися в ці три доби. Всім громадянам ми настійно рекомендуємо утриматися від поїздок за кордон. Особливо це стосується туристичний подорожей", - зазначив президент.

За його словами, медустанови будуть забезпечені експрес-тестами. З держрезерву буде передано 10 мільйонів масок, а також на полицях аптек і магазинів з'являться антисептики.

"Вірус паніки гірше коронавіруса. Ми з вами пережили багато. Нас з вами не подолали пташиний, свинячий та іспанський грип. Ми сильні, і у нас все буде добре!" - запевнив Зеленський.

Популярні новини зараз

Російські військові прямо під час евакуації розстрілюють мирних жителів у Вовчанську

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що мер Києва Віталій Кличко прокоментував своє рішення про введення карантинних заходів в місті у зв'язку із загрозою поширення коронавіруса.

Як повідомляв портал Знай.uа, інфекціоніст Ольга Голубовська заявила, що хвора коронавірусом 71-річна пенсіонерка у Житомирській області померла.

Також портал Знай.uа писав, що через пандемію коронавіруса і карантин Україна закриває кордон для іноземних громадян. Рішення набуде чинності через 48 годин.