З'явилася інформація, що в Україні хочуть заборонити продаж електронних і традиційних цигарок і різних тютюнових виробів особам, яким немає 21 року. Про це повідомляється в проєкті закону № 2813, який зареєстрований у Верховній Раді України.

Новий законопроєкт для курців

Також крім підвищення віку введуть небрендові упаковки сигарет універсального темно-оливкового кольору, без логотипів з великими зображеннями хвороб на 65% площі пачки.

Ініціаторами законопроєкту виступили 10 народних депутатів: 8 із "Слуги народу", 1 "Опозиційної платформи - За життя" і ще 1 з партії "Батьківщина".

До того ж, ініціатори законопроєкту пропонують заборонити рекламу сигарет біля вітрин магазинів і в інтернеті. Законопроєкт поширюється на сигарети зі смаковими добавками, вітамінами або іншими добавками, які створюють враження, що тютюновий виріб має переваги для здоров'я.

Популярні новини зараз

Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв

Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики

Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Показати ще

Новий законопроєкт для курців

"Головними цілями законопроєкту є забезпечення високого рівня захисту здоров'я людей, особливо дітей та молоді, від куріння, що сприятиме зменшенню захворюваності та передчасної смертності від неінфекційних хвороб. Тому норми цього законопроекту спрямовані на зменшення привабливості та доступності тютюнових виробів, що допоможе запобігти виникненню нікотинової залежності серед людей", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що не встигають українці звикнути до одних цінами на пачку сигарет, як вартість знову підвищується.

Як повідомляв портал "Знай.ua", легені курців, які відмовилися від шкідливої звички, здатні до відновлення після мутації.

Також "Знай.ua" писав, що у Моз показали шокуючі фото, як породіллям передають сигарети в памперсах і хлібі.