Національний банк України опублікував офіційний курс іноземних валют на вихідні дні, 25-26 січня 2020 року. У понеділок, 27 січня міжбанківські торги представлять українців новий курс долара і євро.

Так, на вихідних курс долара порівняно з показниками у п'ятницю, 24 січня, значно впав у ціні і становить 24,33 гривень. Про це повідомляє прес-служба офіційного регулятора.

Звісно, у кожного своя психологічно допустима позначка курсу іноземних валют, але факт залишається фактом - долар становить більше 24 гривень.

Курс валют Нацбанку на 27 січня

Долар США здорожчав на 19 копійок і коштує 24,33 грн.

Євро здорожчав на 21 копійку і його вартість становить 27,19 грн.

Популярні новини зараз

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Показати ще

Таким чином, долар подешевшав на 19 копійок. При цьому євро зменшився на 65 копійок.

Курс валют, фото Знай.ua

Встановлені курси валют діятимуть протягом найближчих двох вихідних - суботи та неділі. Адже новий курс валют встановлюється у банківський робочий день.

На "чорному" ринку долар торгується по 24,23 - 24,30 гривні, євро - 26,81 - 26,98 гривні.

Нагадаємо, що уряд вводить дешеві кредити для українців у цьому році. Програма "Повертайся і залишайся" передбачає, що частина відсотків по кредитах буде виплачуватися з держбюджету.

Як повідомляв портал Знай.uа, подорожчання курсу є результатом плаваючого курсу, а від зміцнення національної валюти виграють споживачі. Про це заявив представник МВФ в Україні Йоста Люнгман.

Також портал Знай.ua писав, що українська гривня є однією з найбільш недооцінених валют у світі, а її справжній курс повинен становити 10,05 грн/дол. Про це повідомляється в опублікованих результатах дослідження журналу The Economist.