Адвокат Андрія Антоненка, підозрюваного у вбивстві журналіста Павла Шеремета, розповів, чому не відбувся слідчий експеримент. За його словами, Антоненку спеціально призначили безкоштовного адвоката, щоб він ″здійснив захист саме так, як їм було потрібно″.

Про це адвокат Антоненка Станіслав Кулик розповів в інтерв'ю УНН. За словами захисника,

Андрій Антоненко відмовився від безкоштовного адвоката для проведення слідчого експерименту, тому останній не відбувся.

"Цей слідчий експеримент навіть ініціювали адвокати: і Антоненка, і Куземенко. Проте органи досудового розслідування в порушення норм кримінально-процесуального права вчасно не попередили про проведення цієї слідчої дії адвокатів. Адвокат Юлії Кузьменко встиг прибути, а з адвокатів Андрія Антоненка ніхто не встиг прибути. І вони, я думаю, що це було зроблено спеціально, застосували виключний метод – призначили адвоката системи безоплатної сторони правової допомоги для того, щоб він приїхав і здійснив захист саме так, як їм було потрібно. Чисто формально - тому що в даній категорії справ участь адвоката обов’язкова - вони не могли цього не зробити. Проте Антоненко відмовився саме не від слідчого експерименту, а від безкоштовного адвоката, тому що він має трьох захисників, які, якщо б були попереджені належним чином заздалегідь, прибули і надали йому кваліфіковану правничу допомогу", - розповів Кулик.

Популярні новини зараз

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Показати ще

Він також зазначив, що захисники Антоненка все ще чекають на матеріали справи для того, щоб експеримент був проведений належним чином.

"Навіть якщо б ми прибули вчасно, ми б не мали змоги нормально брати участь в слідчому експерименті, тому що ми не ознайомлені з матеріалами, і не могли відповідно підготуватись. Я вчора, говорячи зі слідчими, наголошував, якщо ви погоджуєтесь – я можу і на 6 ранку прибути сьогодні і ознайомитись з матеріалами. І хоч через годину після цього проводити слідчий експеримент. Жодної відповіді знов не було", - роз’яснив Кулик.

За словами адвоката, для проведення слідчого експерименту було перекрито цілу вулицю Івана Франка, проте він відбувся тільки для Юлії Кузьменко.

"Вони провели поки що окремо, тільки пані Кузьменко. Але я не зовсім розумію, яке це має доказове значення, якщо вона не поруч з Антоненком. Треба було все робити за законом", - резюмував адвокат.

Нагадаємо, адвокат Кузьменко знайшов вагомий доказ у справі Шеремета

Як повідомляв портал Знай.ua, адвокати Яни Дугар, яку підозрюють у вбивстві Шеремета, озвучили заяву про фальсифікацію доказів слідства.

Також Знай.ua писав, Андрій Антоненко заявив про "свідоме знищення українських патріотів"