В Україні з січня 2020 року відбудуться суттєві зміни в соціальній та економічній сферах, які стосуються водіїв, власників сателітарних антен і курців. Найбільше змін стосуються власників автотранспорту.

До кримінальної відповідальності з 1 січня будуть притягуватися нетверезі водії. Перше таке порушення грозить горе-водію судимістю та позбавленням права керувати автомобілем на три роки. Крім того порушнику доведеться сплатити штраф у розмірі від 17 до 32 тисяч гривень.

Штрафи для водіїв, фото: Вежа

З 2020 року почнуть штрафувати власників купленого за кордоном автотранспорту за порушення терміну тимчасового перебування митного заїзду. Євробляхерів змусять заплатити від 85 до 170 тисяч гривень, залежно від строку.

Електромобілі в Україні отримають номери із зеленим кольором шрифту і додаткові місця на парковках. Порушники, які паркуватимуться на місцях, призначених для електрокарів заплатять 340-510 гривень штрафу. Крім того, машину порушника інспектори мають право забрати на евакуаторі.

Популярні новини зараз

Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії

Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом

"Велика активація": астролог визначив, коли українська земля позбавиться окупантів

Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт

Показати ще

Тарифи на комунальні послуги, фото: ua-energy.org

Очікується, що у січні знизиться ціна на газ — вона стане на 12% менше, ніж на початку 2019 року. Для населення вартість газу складе 5,5 грн за кубометр.

Також у 2020 році відбудеться закодування сигналу українських супутникових телеканалів. З 20 січня близько 4 млн користувачів не зможуть дивитися через тарілку 23 телеканали чотирьох найбільших медіа-груп України, серед яких 1+1, СТБ, ICTV, Новий канал, Інтер, Україна, ТЕТ, Мега.

Телебачення, фото Пікабу

З 1 січня ціни на сигарети зростуть майже на 20% і в середньому пачка цигарок тепер коштуватиме близько 45 гривень. Подорожчання сигарет триватиме до 2025 року.

Нагадаємо, опалення подешевшає з грудня: українцям показали "підводні камені" у платіжках

Як повідомляв портал "Знай.ua", українців можуть залишити без пільг та субсидій: хто знаходиться в зоні ризику

Також "Знай.ua" писав про комунальні тарифи у 2020: як зміниться вартість світла, води та опалення в Україні