Після того, як російські пропагандисти зняли сюжет на Майдані, скандал отримав продовження. Співробітники російського телеканалу зняли сюжет на Майдані Незалежності у Києві, куди прилетіли нібито на запрошення президента Володимира Зеленського.

Телеканал "Звезда", кореспондентка та оператор якого зняли сюжет у Києві, належить Міноборони РФ. Він відомий своєю антиукраїнською риторикою і численними фейками. Подія в українській столиці викликала чималий резонанс та обурення у суспільстві. В результаті СБУ і Держприкордонслужби просили відреагувати на ситуацію.

Російські пропагандисти, скріншот із відео

Російська журналістка у сюжеті про Україну розповідала про те, що в аеропорту на паспортному контролі у них взяли відбитки пальців, а про мету візиту навіть не запитали. За словами прес-секретаря Служби безпеки Олени Гітлянської, російським журналістам в'їзд в Україну заборонили на 3 роки.

Громадяни РФ Діана Сиразі і Олександр Столеров працюють на телеканал, що перебуває під санкціями РНБО. Представник ДПС України розповів, що співробітники російських ЗМІ відлітали з Києва в Цюріх 13 грудня, і на основі порушення режиму в пункті пропуску при в'їзді в Україну їм було винесено постанову про адміністративне правопорушення.

Популярні новини зараз

"Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Показати ще

Нагадаємо, раніше пропагандисти з "Росія-1" закрили рота Бі-2, тепер жодних протестів

Як повідомляв портал "Знай.ua", російські пропагандисти пробралися до Києва на запрошення Зеленського: "Їхня звичайна технологія"

Також "Знай.ua" писав, що путінська пропагандистка сповна відчула чий Крим: фото в соцмережі стало поперек горла