Державна міграційна служба дозволить громадянам України мати два паспорта, але "єдине громадянство" все одно залишиться в Конституції.

Про це повідомив голова ДМС Максим Соколюк в інтерв'ю "Європейській правді".

"Конституційна норма про "єдине громадянство" збережеться: вона означає, що ми і далі будемо сприймати людей як громадян України, незважаючи на те, чи мають вони також паспорт іншої держави. А зміна буде в тому, що ми не будемо вимагати виходу з іншого громадянства для отримання українського паспорта", - пояснив Соколюк.

Український паспорт, Інформатор

Також він розповів про обмеження, які будуть діяти у відношенні країн міграційного ризику. Зокрема, це буде поширюватися на громадян Російської Федерації.

"Подвійне громадянство — це в деякому роді програма імміграції в Україну... Але гасла "Приїжджайте!" недостатньо. Потрібна економічна програма, яка б заохочувала це зробити", - вважає Соколюк.

Популярні новини зараз

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

Слідкуйте уважно, або переплатите багато грошей: українців попередили про комуналку у травні

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників

Показати ще

Нагадаємо, в Україні стартував другий етап пробного перепису населення.

Як повідомляв портал Знай.uа, матері дітей з інвалідністю, які виховували їх до 6-річного віку, можуть виходити на пенсію у 50 років.

Також портал Знай.uа писав, оформлення "біометрії" піднесе сюрпризи: що необхідно знати українцям і які зміни на них чекають.