28 листопада в зоні проведення бойових дій на Донеччині вступили в силу нові правила перевезення готівки через лінію розмежування. Так, відтепер з тимчасово непідконтрольними територіями Донецької та Луганської областей. Про це йденться у звіті прес-служби Операція об'єднаних сил.

Фізична особа може переміщувати готівкові кошти з тимчасово окупованих територій на контрольовані Україною території у сумі, що не перевищує 50 000 гривень, або еквівалентній сумі у валюті, без підтверджувальних документів про їх походження.

Перевозили гроші, фото операція об'єднаних сил

Перевозили гроші, фото операція об'єднаних сил

Популярні новини зараз

Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації

В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

Показати ще

Громадяни, що перетинають лінію розмежування, незважаючи ні на що продовжуть порушувати.

Так, днями, на КПВВ "Мар'їнка" попереджено спробу ввезення з тимчасово непідконтрольної території значної суми готівкових коштів без підтвердження походження.

Перевозили гроші, фото операція об'єднаних сил

"Під час перетину КПВВ на автомобілі ВАЗ 2107 з тимчасово непідконтрольної території за маршрутом Донецьк–Курахове, 47-річний громадянин намагався перевезти 634 тисячі гривень. Готівку було виявлено під час огляду автомобіля і особистих речей", - йдеться у повідомленні.

Після правопорушення, громадянин відразу запропонував співробітникам ДФС та прикордонникам неправомірну вигоду у розмірі 2 000 гривень з метою безперешкодного перетину лінії розмежування.

Відносно порушника складено протокол про адміністративне правопорушення за ч.1 ст. 204-3 КУпАП.

Нагадаємо, окупанти "ЛДНР" зазнають втрат десятками, українські воїни не дають віддихатися: штаб ООС оприлюднив нищівну статистику.

Також "Знай.ua" писав, що у мережі розповіли зворушливу історію дворового пса, який несе службу з українськими прикордонниками.