Влада Києва взялася вирішувати проблему з паркувальними місцями у столиці. Для цього було вирішено збільшити кількість паркувальних місць та зробити можливим їх оплату. Для цього влада запустила послугу електронного абонемента для оплати паркувального місця.

Київська влада запустила таку послугу разом з державною установою "ПриватБанк" та службою "Київтранспарксервіс" повідомляє Інформатор.

Оплачувати парковку можна буде не лише через паркомати, але й через ряд електронних сервісів, зокрема, через Приват24. Також можна буде придбати спеціальні талони та оплачувати ними. Така послуга вже запрацювала у Дніпрі й зараз налічує понад 3 тисячі користувачів.

паркування

Відомо, що за парковку в неналежному місті загрожує штраф у розмірі від 510 грн. А якщо ви зупинилися у смузі громадського транспорту, авто евакуюють. Причому в такому випадку сума штрафу і оплата послуги штрафного майданчика може досягти двох тисяч гривень. Враховуючи, що вартість квартального абонемента досягає 1 465 гривень, вигода від легального використання парковок стає реальною.

Популярні новини зараз

Не купуйте овочі: українців попередили про небезпеку на ринках та супермаркетах

Пенсіонерам призначають нові виплати: хто має право на грошову допомогу

Надія на мікрохвильовку? В Україні почали виписувати величезні штрафи власникам газових плит

Обійдемося без гарячих бутербродів: українцям доведеться по-новому платити за сир

Показати ще

Зараз столичні водії можуть придбати абонемент для паркування у трьох столичних зон (центральній, пояси другий паркувальної зони і спальних районів) терміном на місяць або три місяці. Для цього необхідно зайти в Приват24 і виконати наступні прості кроки:

- зайти в розділ транспорт;
- надати дані геолокації;
- вибрати в меню вибору разову оплату або абонемент;
- заплатити.

Однак ця система поки недосконала й потребує доопрацювань.

Нагадаємо, що українським пенсіонерам передбачили підвищення і надбавки: пощастить не всім.

Як повідомляв портал Знай.uа, синоптики озвучили лютий прогноз погоди в Україні на зиму 2020: "Багато снігу і безжальні морози до -20...".

Також портал Знай.uа писав, високосний 2020 рік: енергетичні вампіри, вороги, небезпеки - як вберегтись і чого не можна робити.