Звільнений з російського ув'язнення український режисер Олег Сенцов вирішив роз'яснити ще раз свою думку про братів в інтерв'ю німецького видання, так як чимало ЗМІ, а особливо російські, перекручують його слова на свій лад і вигоду. Про це він написав на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

"У мені немає ні краплі української крові, якщо розглядати питання походження. Але я громадянин України, народжений на її землі, як і багато з нас, усвідомив причетність і відповідальність за свою країну, там, на Майдані і брав активну участь у боротьбі за справжню незалежність своєї батьківщини. Я гордий називати себе українцем і бути частиною нової української нації, не формуючої виключно за національною ознакою, а об'єднаної насамперед загальною системою цінностей. В цьому і є наше головне і глибинне відміну від сучасних росіян, які перебувають, до речі, не з одних лише російських, які почали розвиватися, а точніше деградувати в зовсім іншу сторону. Головний розлом стався в 2014 році і привів до війни, в якій ми захищаємо свою країну і свій вибір жити так, як ми хочемо. Жителі Мордора щиро нас не розуміють і вважають, що вони повертають українців на шлях істинний, провідний у багнисте болото, в якому Росія гниє вже давно", - написав він.

Також, на його думку, досить дивно відкидати пута українського і російського народу.

Популярні новини зараз

Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року

В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ

Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду

Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки

Показати ще

"Як на мене, дивно заперечувати родинне походження українського та російського народів, як і намагатися вибудувати українську націю за чистоту крові або не помічати, що ми всі різні і об'єднані передусім любов'ю до України", - підкреслив Сенцов.

До того ж, він торкнувся трохи біблійну тематику, таким чином наводячи приклад.

"Коли Каїн убив Авеля, він не перестав вважатися його братом, але він став при цьому вбивцею. А це важливіше будь-яких суперечок про родинні коріння", - закінчи режисер.

Нагадаємо, що скандальний російський пропагандист Володимир Соловйов просто вибухнув градом критики на адресу звільненого українського режисера Олега Сенцова.

Як повідомляв портал Знай.ua, Олег Сенцов поділився під час прес-конференції з Олександром Кольченко, що поки на чолі Росії стоїть Володимир Путін, нічого в цій державі не зміниться.

Також портал Знай.ua писав, що український режисер Олег Сенцов, який нещодавно повернувся з багаторічного російського полону, прокоментував свою зустріч з представниками країн Європейського Союзу, яка пройшла в Україні.