На червоній доріжці престижного кінофестивалю Berlinale пройшов флешмоб на підтримку незаконно ув'язненого в Росії українського режисера Олега Сенцова.

Олег Сенцов

Про це повідомляє Укрінформ.

У повідомленні йдеться, що команда фільму "Гарет Джонс" на чолі з режисером Агнешкою Холланд перед прем'єрним показом картини закликала звільнити українських політв'язнів, які перебувають в Росії.

"Переглядаючи цей фільм, я думала про нашого колегу Олега Сенцова, українського режисера, і про його співвітчизників, політв'язнів, яких закрили в Росії. Ми думали про них, коли створювали цей фільм. Ми про них не забудемо", - зізналася Холланд.

Популярні новини зараз

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський

Показати ще

Флешмоб з плакатами FreeSentsov і Freedom of speech is not a crime, портретами Сенцова пройшов перед показом філтма "Гарет Джонс" на червоній доріжці. В акції також взяли участь десятки українських активістів.

Варто додати, що фільм "Гарет Джонс" присвячений журналісту, який в 1933 році відправився в Радянський Союз для викриття злочинів сталінського режиму. Джонс хотів донести до світової спільноти страшну правду про Голодомор в Україні. Пізніше матеріали цього журналістського розслідування стали основою для відомого роману Джоржда Оруелла "Скотний двір".

Нагадаємо, український режисер, а нині політв'язень Олег Сенцов надіслав листа, в якому розповів, що займається спортом, майже повернувся в свою вагу, і що у нього все добре, про що повідомив правозахисник Микола Щур.

Олег Сенцов

Як розповів Щур: "Передає привіт всім українським полоненим морякам і слова вдячності всім волонтерам, які їм допомагають". Також він уточнив, що листа Сенцов написав у четвер, 17 січня.

Як повідомляв раніше Знай.ua, політв'язень режисер Олег Сенцов не збирається працювати в російській колонії, як того вимагають внутрішні накази місця позбавлення волі.

Також Знай.ua писав про те, що український режисер і політв'язень в Росії Олег Сенцов нарешті дочекався посилки від російських правозахисників.