Україна прощається з відомим літературознавцем, засновником і шеф-редактором видання "Літакцент" Володимир Панченко пішов з життя. Чоловікові було 65 років.

Про це повідомляють українські ЗМІ, які посилаються на заяву українського письменника Михайла Слабошпицького, з яким літературознавець дружив більше 40 років, пише "Хвиля".

Володимир Панченко

Письменник зазначив, що тільки три дні тому говорив з Панченком по телефону, тому новина про смерть товариша була несподіваною і болючою.

Як зазначив Слабошпицький, останні роки Володимира Панченка були продуктивними: вийшло два видання "книги пілігрима" "Сонячний годинник", а повість "Про Миколу Зерова" посіла перше місце в кількох рейтингах.

Популярні новини зараз

Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Показати ще

"Всі його книги дуже схожі на нього — вони розумні, літературно артистичні і за кожною, як і за ним особисто, вгадується ціла бібліотека, в якій він тягся своїм спраглим і сміливим розумом. Він мужньо йшов до кінця своїх днів, все знаючи наперед. Тільки кілька разів сумно обмовився про те, що зараз вийшов на особливу творчу форму, і в нього було багато оригінальних задумів. Прощавай, Володимир. Ти залишаєшся світлою сторінкою в житті тих, хто тебе знав і любив", — написав Слабошпицький.

Нагадаємо, не повернувся з дачі: під Одесою розшукують чоловіка в чорному.

Як повідомляв Знай.uа скільки ще плакати? Україна втратила 33-річного героя, - боровся за життя три дні.

Знай.uа писав, помер голлівудський актор, що грав у фільмах Тарантіно і Лінча: неоціненна втрата.