В Офісі президента запевняють, що Бадоєву і Коляденко з державного бюджету не платили.

Україна заплатила зі свого бюджету за святкування Дня незалежності 24 серпня 2019 року 290 тисяч гривень. Таку суму озвучили у Кабміні, повідомляє "Українська правда".

Підготовку святкування доручили Державному театрально-видовищному агентству. У Міністерстві культури кажуть, що гроші виділялися на виступи піаністів, Національного симфонічного оркестру, Українського національного хору ім. Г. Верьовки.

Офіс президента Володимира Зеленського заявив, що кліпмейкеру Алану Бадоєву і хореографу Олені Коляденко з державного бюджету не платили.

Популярні новини зараз

Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації

Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Показати ще

Відповідно до кошторису, на зарплату режисерсько-постановочної, адміністративної групи і артистів пішло 62 тисяч гривень, 113,5 тисяч - на оплату запрошених колективів.

До слова, у минулому році до річниці Незалежності Мінкульт профінансував два заходи в столиці: на 100 тисяч гривень в Софійському соборі і музичний супровід молитовного заходу на Алеї Героїв Небесної Сотні на 74,4 тисячі.

У 2018 році столиця заплатила за День Незалежності 187 тисяч гривень.

Премії для військовослужбовців

У цьому році держава виділила 371,5 мільйона грн на премії для українських військових. Ця сума в 38 разів перевищує торішню, коли на "заохочення" військових дали 9,7 мільйона.

На запит видання в Міноборони так і не змогли відповісти, скільки коштував військовий парад в 2018 році, який Володимир Зеленський вирішив не проводити цьогоріч. Парад фінансували в межах загального річного бюджету, і додаткових коштів на нього не виділяли.

Нагадаємо, під час виступу Зеленського на Майдані до Дня Незалежності стався неприємний інцидент

Як повідомляв портал Знай.ua, глава Офісу президента Андрій Богдан відзначав День незалежності, на Лазурному березі Франції в Сен-Тропе
Також Знай.ua писав, режисером Ходи Гідності стала близька людина Зеленського