До вбивства колишнього ватажка "ДНР" Олександра Захарченка може бути причетна його власна охорона.

Цю інформацію повідомляє сепаратистський Telegram-каналу Baza, посилаючись на проведене незалежне розслідування.

Неодноразово бойовик Олександр Ходаковський заявляв, що охорону Захарченка не можна назвати професійною, так як вона складалася з близьких друзів і товаришів по чарці ватажка "ДНР".

За словами розслідувачів вбивства Захарченка, його приїзд в кафе "Сепар", 31 серпня 2018 року, виявився випадковістю. За кілька днів до вибуху заклад перевіряли на наявність вибухівки згідно з можливим приїздом в Донецьк російського співака Кобзона. Робила це та ж зміна, яка була з Захарченко.

Олександр Захарченко

Популярні новини зараз

Українцям приготували приємний "бонус" до пенсії: хто у черзі на доплати

Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись

Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК

Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час

Показати ще

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

"Розслідувачі вважають, що організатори повинні були володіти схемою кафе, інформацією про сигналізації, камери зовнішнього і внутрішнього спостереження, охорону. Крім того, для встановлення вибухового пристрою в стелі їм би знадобилося близько 40 хвилин, а зробити це непомітно майже неможливо". йдеться в повідомленні

Після ліквідації Захарченка слідство не могло отримати один з серверів з записами камер відеоспостереження в кафе — він перебував у РГСО. Пізніше виявилося, що охорону ватажка "ДНР" опитали, але на поліграфі не перевіряли протягом п'яти місяців.

Олександр Захарченко

Журналісти дізналися, що під час теракту був відключений блокіратор сигналів стільникового зв'язку, а один з охоронців ватажка "ДНР" вів себе дивно: на записи з камер видно, як він щось дістає з-за спини, а потім стискає це в руці.

Крім того, на записі з іншого ракурсу видно, як відразу після вибуху він відбігає від місця події, хоча його колеги, навпаки, тікають всередину. На якийсь час він пропадає з поля зору, потім повертається.

Нагадаємо, Саакашвілі розкрив Зеленському слабке місце Путіна: "Ласкаво просимо в клуб".

Як повідомляв "Знай.uа" витекло секретна фото Путіна, версія про двійника не допоможе: "Важко повірити, що це людина..."

"Знай.uа" писав, що Порошенко призначив нових членів ОРУ: одним махом узурпував владу.