Вже давно мобільні телефони, а також смартфони полегшують життя людей усіх поколінь. Такі можливості, як бути на зв'язку з рідними і близькими, читати і обговорювати новини, ділитися рецептами і вдалими фото з усім світом, шукати і знаходити заняття за інтересами — безцінні в будь-якому віці.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Популярні новини зараз

В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги

Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину

Потрібно мобілізувати у першу чергу: ексчиновник розповів, хто має поповнити лави захисників

Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії

Показати ще

Однак, "високі технології", як і будь-які інші, мають і свої недоліки. Кримінальний світ теж знає, як за допомогою сучасних телекомунікацій і перевірених прийомів виманити гроші у надмірно довірливих людей. Так, у Telegram-каналі "Анатомія обману" з'явилося повідомлення про нової схеми телефонних шахраїв, пише портал "Політека".

"Читав тільки що новини. Скажу чесно — я в шоці. При чому в шоці не від кількості обману навколо, а від людей, які дозволяють себе обманювати день у день. Коротше. Кидали знайшли новий спосіб як тебе обдурити. Вони телефонують на твою мобілу і кажуть, що хтось намагається зняти гроші з твоєї картки. Само собою, ти уважно слухаєш і говориш "Спасибі, це був не я. Блокуйте операцію", — йдеться у повідомленні.

У Telegram-каналі попередили, що після цього можуть запитати операційну систему мобільного пристрою (iOS, Android і т. д.), але цю інформацію в жодному разі не потрібно повідомляти. Тому що далі "дзвонящий" пропонує "убезпечитися" на всі 100% за допомогою програми по віддаленому доступу до телефону.

Після повного доступу до телефону, будуть вчинені дії, які власник пристрою не зможе зупинити, а вся інформація телефону буде доступна аферистам.

Наостанок в Telegram-каналі було дано кілька порад, які можуть захистити телефон від шахраїв:

1. Не ведись на "допомогу" під час дзвінку.

2. Не повідомляй про систему свого телефону.

3. Не встановлюй незрозумілі програми.

Нагадаємо, 10 стипендій за квартиру: в Києві наплив студентів накрутив ціни на житло, - батьки, краще сядьте.

Як повідомляв Знай.uа працює і не їсть: в Одесі горе-батьки роками знущалися над дитиною, - малюк працював, як віл.

Знай.uа писав, київські щипачі встановили "рекорд", сотня жертв за добу: працювали "під шумок" Дня Незалежності.