Український лідер Володимир Зеленський заявив про нові плани введення скасування оплати комунальних послуг для бідних пенсіонероів. При цьому безкоштовної стане не вся "комуналка".

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Популярні новини зараз

НМТ 2024: абітурієнтам розповіли, кому не світить вступ до ВНЗ

Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки

Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа

Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись

Показати ще

Так, експерти вважають, що на даний момент незрозуміло, хто увійде в список пенсіонерів, які зможуть платити за комунальні послуги за спрощеною системою.

Зеленський заявив, що більшість українських пенсіонерів не в змозі оплачувати свої рахунки за комунальні послуги і також, як і заробляти, враховуючи вік.

"Є ідея, хоча зараз про неї складно говорити, але вона дуже креативна: наші хлопці шукають економічну модель, як людям, яким уже за 70 років (коли людина вже не може - він не тільки на пенсії, але і фізично не може підробляти, і він вже досить відпрацював на країну - 40-50 років), не платити за комуналку. Я хочу зробити це для наших малозабезпечених людей і думаю, що у нас вийде", - сказав глава держави.

У головному Офісі президента уточнили, що пільги, швидше за все отримають пенсіонери старше 70 років, пенсіонери з великим стажем, а також ті, у яких доходи на особу не перевищують прожитковий мінімум для непрацездатних.

При цьому безкоштовної стане не вся "комуналка", а тільки в межах соціальних норм.

Експерти зазначили, що на даний момент незрозуміло, хто увійде у список таких пенсіонерів. За даними Держстату на даний момент в країні проживає 4,6 млн осіб старше 70 років. Але це не означає, що держава скасує "комуналку" всім.

Директор Фонду енергетичних стратегій Дмитро Марунич підкреслив, що в Україні повністю скасувати плату пенсіонерам старше 70 років не зможуть. Для цього потрібно 7 млрд грн. з бюджету.

До того ж, залишається відкритим питання - де держава буде брати кошти для покриття такої кількості субсидій.

Нагадаємо, що українців поставили перед вибором, як і де отримати пільги.

Як повідомляв портал Знай.ua, в Україні масово перерахують пенсії.

Також портал Знай.ua писав, що українським пенсіонерам значно спростять життя.