На минулих віхідних вінницькі представники ЛГБТ відвідали гей-парад у Празі, близько 25 тисяч людей пройшли ходою на «Параді гордості». Демонстранти несли райдужні прапори і плакати з написами «Почуття — не злочин», «Любов — це любов». Таким чином закликали до захисту прав людини будь-якої сексуальної орієнтації на любов і сім’ю.

До маршу приєдналися також представники мерії Праги, зокрема мер Зденєк Гржіб, який урочисто підняв на будівлі міськадміністрації веселковий прапор на знак підтримки руху сексуальних меншин.

Цікаво, що на «Празький прайд» вийшли не лише чехи, а й представники ЛГБТ-спільноти з інших країн, які у себе вдома, за їхніми словами, не можуть відкрито демонструвати свою орієнтацію.

“ Мені набридло шифруватись й просити подругу Катю робити вигляд, що ми пара. Піти на прайд у столиці боюсь, бо можуть впізнати по фото. У Празі однозначно інша атмосфера, почуваєшся інакше, більш вільним”, - розповідає вінничанин Дмитро.

Нагадаємо, Знай.ua повідомляв, що водій відмовився везти пасажирів через "гомосексуальність".

Популярні новини зараз

Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію

Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто

Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще

Знай.ua повідомляв також, що у вересні у Харкові пройде гей-парад “Харків-прайд”.

Як зазначав Знай.ua, Анатолій Анатоліч висловився про "перебіжчиків": "Управління державою - це неймовірно складний процес".