В партії "Слуга народу" вирішили позбавити українців судбсидий. Скоротити кількість субсидій планують з допомогою впровадження "неоподатковуваного мінімуму на доходи домогосподарств".

"Надаючи соціальні пільги в тому вигляді, в якому є зараз, ми провокуємо розподіл домогосподарств. Люди йдуть на фіктивні розлучення і неофіційне працевлаштування заради субсидій. Нам потрібно це змінити", - повідомила Галина Третьякова, голова комітету соціальної політики і народний депутат від "Слуги народу".

Галина Третьякова

Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Як уточнює Третьякова, "Слуги народу" збираються прийняти закони, після яких зміниться система оподаткування. Зараз фізособи сплачують податки кожен сам себе, а після нових законопроектів податок буде стягуватися з усього "домогосподарства". Якщо загальний дохід мешканців будинку або квартири буде нижче встановленого мінімального бар'єру, то всім мешканцям не потрібно буде сплачувати податки.

Популярні новини зараз

Сім'ї отримають по 5000 гривень: хто у списку

"Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир

Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити

Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці

Показати ще

"Наприклад, дохід сім'ї з дітьми становить 20 тисяч гривень в місяць, і вони отримують субсидію від держави. Але якщо ввести неоподатковуваний дохід у сумі 8 тисяч гривень, то ми повернули б сім'ї 19,5% податків та внесків, яких вистачило б на оплату комуналки. І їм не потрібно було б бігати за субсидіями", - пояснила Третьякова.

Нагадаємо, раніше опалювальний сезон 2019: українцям повідомили про кардинальні зміни, часу обмаль.

Також Знай.uа писав, що це руйнує сім'ї: чому у Зеленського готові позбавити українців субсидій.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що мільйони українців залишаться без субсидій вже в цьому році: під ударом житло, техніка і машини.