Московський міський суд засудив співзасновника "Індустріального союзу Донбасу" Олега Мкртчана на 9 років ув'язнення з відбуванням покарання в колонії загального режиму. Також йому присудили стягнення в розмірі 198 млрд руб. (приблизно $3 млрд) на користь "дочки" Зовнішекономбанку.

Цю інформацію повідомляє Telegram-канал "Klymenko Time".

Олег Мкртчан

Олег Мкртчан - український бізнесмен, який у далекі 90-ті створював "ІСД" разом із Сергієм Тарутою і Віталієм Гайдуком. Його визнали винним у шахрайстві в особливо великих розмірах.

Про арешт Мкртчана стало відомо ще 8 лютого 2018 року. Причиною кримінальної справи проти нього стало те, що Мкртчан, за версією слідства, залучив кілька кредитів Зовнішекономбанку, а більше 1 млрд руб. вивів у підконтрольний йому офшор.

Популярні новини зараз

Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору

Показати ще

Олег Мкртчан

У той же час, за словами голови правління Зовнішекономбанку Сергія Горькова, "ніякої ролі Зеба" у справі Мкртчана немає.

Нагадаємо, замміністра з питань тимчасово окупованих територій Юрія Гримчака, якого спіймали на великому хабарі і оперативно затримали, прокурори просять відправити під варту з можливістю застави в розмірі 12,5 мільйона гривень.

Як повідомляв портал Знай.uа, ГПУ викликала на допит зятя Кучми Пінчука.

Також Знай.uа писав, заступник міністра Юрій Гримчак вимагає мільйон доларів? НАБУ заявив про рекордний хабар.