Українські водії завмерли в очікуванні 22 серпня - дати, з моменту якою поліція матиме право штрафувати власників нерозмитнених "євроблях". Що буде з українцями, які не встигли отримати українські номери та скільки довдеться заплатити за порушення закону.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Як відомо, пільговий період розмитнення продовжили до 22 серпня 2019 року, а вже з 24 серпня набудуть чинності "драконівські штрафи", судячи з того, яка ще кількість автомобілів на іноземній реєстрації їздить по українських дорогах, казна поповниться чималою сумою.

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Популярні новини зараз

Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону

Показати ще

Розміри штрафів

Суми штрафу за порушення митного законодавтва досить суттєві. Залежно від терміну знаходження нерозмитненого автомобіля власник заплатить від 850 до 170 000 гривень:

  • якщо машина незаконно перебувала в країні до 3 днів — штраф становить 850 гривень;
  • повторне порушення протягом року, перевищення строку тимчасового ввезення в Україну автомобіля на строк до десяти діб — штраф складе 5100 гривень;
  • перевищення строку тимчасового ввезення особистого або комерційного авто або вивезення товарів, крім особистого транспорту передбачає санкції у розмірі 17 000 гривень;
  • затримка в ввезенні чи вивезенні товарів, крім особистих автомобілів, більше ніж на 20 днів — тягне штраф у розмірі 34 000 гривень;
  • перевищення строку тимчасового ввезення особистого або комерційного авто в країну на термін від 20 до 30 днів обійдеться в 85 000 гривень;
  • затримка більш ніж на 30 днів, втрата або раскомплектация особистого або комерційного транспорту передбачає штраф у розмірі 170 000 гривень або конфіскацію машини.

Нагадаємо, Володимир Зеленський повідомив рішення щодо євроблях та їх розмитнення.

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, глава Митної служби Нефьодов розповів, чому євробляхи купувати значно вигідніше для українців.

Також портал Знай.ua писав, що учасники "АвтоЄвроСила" звернулися до нового глави держави. Що цього разу вимагають власники нелегальних авто.