Екс-командир підрозділу протиповітряної оборони в місті Сніжне Володимир Цемах, може бути важливим свідком подій,пов'язаних з крахом малазійського Boeing рейсу MH17 в Донецькій області. Як відомо, його затримали співробітники СБУ. Про це повідомляється в доповіді дослідницької групи Bellingcat.

На днях у Twitter з'явилися посилання на відео інтерв'ю Цемаха, записане в 2015 році, на якому він заявив, що допомагав ховати ЗРК Бук і членів його екіпажу.

Цемах

Наразі зібрано достатньо свідчень з відкритих джерел, що Цемах командував підрозділом ППО під час аварії MH17.

Аналітики знайшли сторінку чоловіка у соцмережі Однокласники, на якій виявлені докази того, що він служив у підрозділі протиповітряної оборони, принаймні до кінця літа 2014 року. Якщо ці дані підтвердяться, Цемах може стати основним свідком і, можливо, підозрюваним за звинуваченням у співучасті і приховуванні злочину.

Популярні новини зараз

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Показати ще

Незважаючи на те, що Цемах був командиром ППО сепаратистів, "він, швидше за все, не був причетний до фактичного знищення MH17". Зазначено, що Цемах є першим затриманим, який мав прямий зв'язок з військовими операціями "ДНР" на місці під час катастрофи літака, і це могло б зміцнити легітимність судового розгляду в Нідерландах".

Нагадаємо, трагедія МН17: навіжений пропагандист Пушилін накинувся із звинуваченнями на Україну.

Як повідомляв портал Знай.uа, що один з колишніх ватажків "ДНР" Олександр Ходаківський розповів, як виглядає сьогодні Донецьк.

Також портал Знай.uа писав, що путінські окупанти скаржаться на те, що знімальна група російського телеканалу нібито потрапила під обстріл українських військових.