У неділю, 23 червня, у центрі Києва пройшов Марш рівності КиївПрайд-2019, в якому взяли участь прихильники ЛГБТ-руху. За даними поліції в цьому році в ході взяло участь понад 8 тисяч осіб. Не всім було до вподоби таке дійство. Так, у скандал вляпався заступник мера Сум Максим Галицький.

Про це повідомила прес-секретар прокуратури Сумської області Наталія Науменко на своїй особистій сторінці у соціальній мережі Facebook.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Чиновник відзначився своїми висловлюваннями щодо Маршу рівності КиївПрайд-2019. Максим Галицький показав свою нетерпимість до представників сексуальних меншин і заявив, що таким людям місце в концтаборах.

"Один із заступників Сумського міського голови напередодні проведення Маршу рівності в підтримку ЛГБТ-спільноти на своїй сторінці в Facebook висловив своє бачення цієї події, зокрема, зазначив, що хотів би бачити таких осіб в концтаборах", - написала Наталія Науменко.

Популярні новини зараз

Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Показати ще

Вона також уточнила, що відомості щодо цього вже внесено до ЄРДР по ч. 1 ст. 161 КК України - умисні дії, спрямовані на розпалювання національної, расової чи релігійної ворожнечі та ненависті, на приниження національної честі та гідності або образа почуттів громадян у зв'язку з їхніми переконаннями.

Зазначимо, що на самому дійстві також без бійки не обійшлося. Один із противників гей-спільноти, спробував загальмувати марш, але його одразу затримали представники правоохоронних органів.

Нагадаємо, що з 16 по 23 червня у Києві пройде ЛГБТ-подія Київ прайд, яке завершиться Маршем Рівності.

Як раніше повідомляв портал "Знай.ua" , у Києві з 16 по 23 червня пройде найбільша в Україні ЛГБТ подія.

Також портал "Знай.ua" писав, що організатори Маршу рівності в захист прав ЛГБТ-спільноти запросили президента України Володимира Зеленського приєднатися до їх заходу.