Синоптики попереджають, що ближче до вихідних спеку посилиться, але в четвер буде мінлива хмарність, що трохи пом'якшить спеку і, починаючи з четверга, 13 червня, локальні дощі з грозами пройдуть на півночі, заході, в центрі і навіть на півдні країни. На денній температурі повітря це сильно не позначиться, але зате вночі температура буде опускатися на 10-12 градусів. Про це повідомили в українському Гідрометцентрі.

Так, у четвер, 13 червня, по всій території країни очікується конвективна хмарність. А дощі прогнозують на Прикарпатті, Буковині і на північному сході України. Температура повітря вдень на всій території країни буде практично однаковою і повітря прогріється до +32-34 градусів.

У п'ятницю, 14 червня, дощів не прогнозують, але буде досить хмарно. Вже вночі в п'ятницю температура повітря опуститься місцями до + 17, а вдень все так само по всій країні буде спекотно – до +32-33.

Популярні новини зараз

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

Російські військові прямо під час евакуації розстрілюють мирних жителів у Вовчанську

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати

Показати ще

В суботу, 15 червня, із західних областей через південь, центр і північ країни простягнеться смуга рятівних дощів. І хоча температура прогнозується все так само досить висока, до +32 градусів, вночі буде прохолодніше і місцями +17-18. Південно-схід пощастить менше, там дощів не прогнозують, але обіцяють хмарну "заслінку" від спеки.

У неділю, 16 червня, дощі прогнозують лише у західних регіонах країни. На решті території без опадів, але буде хмарно. Денна спека все також нікуди не піде, а от вночі буде дуже комфортно – до +17-19 градусів.

Нагадаємо, любителів пікніків попередили, що цього літа кліщів буде більше, ніж зазвичай.

Як повідомляв портал Знай.uа, Україну накриє потужна магнітна буря.

Також портал Знай.uа писав, що напередодні в Індії стався землетрус, а тепер країну вразила ще й негода, від якої загинуло багато людей.