Комарі та інша дрібна живність вже почали полювання на людей. Вони не лише псують відпочинок на природі, дошкуляючи, як людям , так і тваринам, також ці істоти можуть переносити небезпечні захворювання. Тому дуже важливо вміти від них захиститися.

Про це пише "Сьогодні".

У продажу є велика кількість репелентів від кровососів, але у багатьох ставлення до них неоднозначне. Більшість людей не хочуть використовувати хімічні засоби для дітей та у приміщеннях, де сплять. При цьому від комарів можна позбутися за допомогою натуральних засобів.

Знавці розповідають, що допомагає глобальна чистка організму. Спочатку пропити антипаразитарный збір із гірких трав, потім поголодувати 10 днів і перейти на вироїдство. Деякі також зауважують, що комарі уникають тих, хто відмовляється від цукру.

Популярні новини зараз

Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну

Українцям приготували приємний "бонус" до пенсії: хто у черзі на доплати

Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

Показати ще

Для захисту від цих жалючих істот рекомендують також скористатися бабусиними рецептами. Комах відлякують деякі трави:

ЦИТРОНЕЛЛА. Її олія — один з найпопулярніших інгредієнтів, які додають практично у всі репеленти. Це трав'яниста, пряно-ароматична рослина. Її ще називають лимонна трава, лемонграс, лимонне сорго, тощо. Ця рослина має різкий аромат.

КОТОВНИК ЛИМОННИЙ. Він же котяча м'ята. Зовні схожий на мелісу. Ефірна олія з лимонним запахом, як відомо привертає кішок та відлякує комарів.

МЕЛІСА. У рослині міститься велика кількість ефірних олій, що відлякують кровопивців.

ЧОРНОБРИВЦІ. Дуже невибаглива рослина, здатне своїм запахом відганяти не тільки комарів, але і мошок. До речі, в деяких країнах Європи і Латинської Америки висушені квіти вживаються як приправа, відома під назвою імеретинський шафран.

БАЗИЛІК. З нього отримують ефірну олію, евгенол (головний компонент ряду ефірних масел) і камфору. Пучок базиліка можна покласти у дитячу коляску або після свого ліжка і комарі вас не турбуватимуть вночі.

ЧАСНИК. Для відлякування комарів потрібні зелені часникові стрілки.

ПИЖМА. цю рослину не люблять багато шкідників, навіть миші. Мухи і блохи теж тікають подалі.

ЛАВАНДА. Ароматом цієї квітки відлякує комарів. Висушені квіти також мають заспокійшливий ефект на людей. А якщо їх покласти до шафи, то можна ще й позбутися молі.

ГЕРАНЬ. Різкий аромат цієї рослини здатний відлякати не тільки комарів, але і мух, бліх, вошей та інших паразитів.

РОЗМАРИН. Ще одне неприємна для комарів рослина. Досить струсити вазон, щоб він почав інтенсивніше виділяти запах і про комарів можете не думати.

Нагадаємо, українців попередили про масову атаку кліщів та заборонили відвідувати парки.

Як повідомляв портал Знай.ua, лікарі розповіли, як вберегтися від страшного алергена - амброзії

Також Знай.ua писав про те, що українців попередили про небезпечних павуків.