У понеділок, 20 травня, на більшій частині України очікується тепла і сонячна погодаоднак, пощастить з цим далеко не всім. Про це повідомляється на сайті Укргідрометцентру.

Так, на заході України і в Вінниці очікуються сильні дощі, грози та пориви вітру. Крім того, "заллє" Карпати та Прикарматье.

Решта українців на початку тижня зможуть насолодитися теплою, сухою і по-справжньому літньою погодою. Вдень стовпчики термометрів піднімуться до +28 градусів, а вночі температура впаде до +8...+10 на сході і до +11...+16 в інших регіонах.

Популярні новини зараз

Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф

Українців попередили про "важкі" платіжки за світло

Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК

Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все

Показати ще

Крім того, свій прогноз погоди склала народний синоптик Наталка Діденко. Спеціаліст написала на сторінці в Facebook, що в понеділок більшість українців не відчують особливих погодних змін.

"Дощі з грозами 20 травня пройдуть на Заході (це не синоптики, це все атмосфера розташовує), а також у Вінницькій, Житомирській та місцями в Одеській області. За грозах можливі сильні зливи, шквалисте посилення вітру, локально ймовірний град. Обережно! Решта території - сухо, сонячно", - пише Діденко.

За словами синоптика, протягом дня в більшості областей України очікується літня погода - +22...+28 градусів. На півдні і сході буде справжня спека - +27...+32 градусів. У столиці Києві також сонячно, без опадів, +25...+27 градусів.

"Відразу після понеділка погода в більшості областей України погіршиться 21-22 травня дощі з грозами поступово поширяться на більшу частину території, температура повітря знизиться. Синоптичні зміни можуть вплинути на самопочуття, самовладання і настрій. Не піддавайтеся. Це все - тимчасово", - підсумувала Діденко.

Нагадаємо, Україну поглинає грозова погода. Мнсники оголосили штормове попередження.

Раніше Знай.иа повідомляв, село Делятин Надвірнянського району Івано-Франківської області накрило величезним градом.

Знай.иа писав, що садити в середині травня в відкритий грунт.