"Нафтогаз" після рішення Кабінету міністрів переглянув тариф на газ для простих українців. Згідно нових тарифів за кожен куб доведеться платити 8,247 грн. Однак радіти не варто, у червні знову вартість блакитного палива може підскочити.

Про це повідомили представник НАК "Нафтогаз"

Якщо сьогодні ціну за газ встановили на півні на 4% нижче, ніж у квітні. Однак у червні тариф знову переглянуть і ціна за різними оцінками може виявитися на 4-5% більшою.

У той же час глава уряду Володимир Гройсман заявив, що не допустить підняття вартості блакитного палива вище позначки 8,55 грн.

Популярні новини зараз

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Показати ще

Втім слід чекати, що влітку ціна збільшиться на 30 копійок.

Дана ціна у 8,247 грн за тисячу кубометрів актуальна лише на травень 2019. А в ЗМІ вже заявляють, що також існують доповнення до договорів на червень, згідно з якими тариф повинен становити 8,6 грн/куб.

Що буде з платіжками та скільки доведеться платити населенню

Сім'я з трьох осіб із однією газовою плитою:

  • 84,6 грн за старим тарифом – 81,6 грн за новим тарифом

Сім'я з трьох осіб у будинку 70 кв. м (опалюється газом):

  • Було 1637 грн (опалення) – буде 1578 грн

  • Було 138,5 грн (плита і підігрів води) – буде 133,4 грн

Нагадаємо, з 1 травня кожна область України становить свої тарифи на природний газ для населення. До цього нововведення ціна на газ була однією для споживачів у всіх регіонах країни.

Як повідомляв портал Знай.uа, тарифи на послуги підприємства ТОВ "ТПК Еко Світ", яке відповідає за вивезення твердих побутових відходів у столиці, були підвищені за рішенням КМДА.

Також портал Знай.uа писав, що у травні відбудеться перерахунок субсидій на наступний опалювальний сезон.Частини українців пільги зарахують автоматично, а деяким громадянам потрібно буде повторно подати декларації і заяви. Однак це не гарантує призначення.