Українцям дали втішний прогноз щодо курсу долара. Аналітик інвестиційної компанії Альпарі Максим Пархоменко прогнозує, що в травні в Україні курс долара може опуститися до рекордної позначки - коштувати 26 грн за один "бакс".

Експерт розповів Обозревателю, що курсу гривні буде дуже складно подолати позначку в 26 грн за один "зелений". За словами співрозмовника, на курс долара може вплинути хід співпраці нашої країни з Міжнародним валютним фондом.

"Виникають певні ризики, які в першу чергу пов'язані з майбутньою програмою від МВФ. В даний момент велика частина завдань виконано наполовину. Наприклад, нещодавно сформований новий Антикорупційний суд, але не виконані інші завдання", - наголосив Пархоменко.

Тобто, як зазначив експерт, на курс долара в Україні може вплинути на хід співробітництва нашої країни з МВФ. За словами аналітика, через це з’являються складності в обслуговуванні держборгів до кінця поточного року. І зробити прогноз на кінець рок дуже складно, а от до кінця травня українців можуть оьрадувати курсом "зеленого".

Популярні новини зараз

Кожен пенсіонер повинен визначитися: українців поставили перед вибором

Сім'ї возз'єднаються, будемо їздити – куди хочемо: астролог назвав дату кінця воєнного стану

Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав

Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом

Показати ще

"Таким чином, в цілому до кінця місяця на тлі позитивних поточних тенденцій гривня має вагомі шанси дійти до 26 гривень за долар, але подолати її буде вкрай складно", - зазначив аналітик.

Варто зазначити, що середня номінальна заробітна плата середньостатистичного українця в березні поточного року зросла порівняно з березнем минулого року на 22,1% – до 10237 грн.

За інформацією Держстату, середня номінальна зарплата штатного працівника в Україні в березні поточного року в 2,5 рази вище мінімальної зарплати, яка становить 4173 грн. Згідно з результатами березня, показник середньої зарплати в Києві склала 16207 грн.

Нагадаємо, українців "ощасливили" перед Великоднем доларом по 8.

Як повідомляв портал Знай.uа фонд гарантування вкладів фізосіб (ФГВФО) завершив ліквідацію Смартбанку.

Також портал Знай.uа писав фінансисти спрогнозували курс долара по закінченню виборів.