У цьому році світле православне свято Великодня українці відзначатимуть у неділю, 28 квітня, відповідно понеділок, 29 квітня, також буде вихідним. Про це повідомляє Хвиля.

Варто уточнити, що офіційним українським святом є День праці першого травня. Тому в цей день також передбачений додатковий вихідний.

Для того, щоб не виходити на роботу між вихідними, Кабінет міністрів прийняв рішення перенести робочий день вівторок, 30 квітня, на суботу, 11 травня. Таким чином, українцям подарують круту можливість відпочивати під час подвійних п'ятиденних вихідних на честь Великодня і Дня праці – з 27 квітня по 1 травня включно.

До речі, відомий народний синоптик Леонід Горбань розповів українцям, що чекати від погоди на Великдень і травневі свята.

Популярні новини зараз

"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати

Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати

Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає

Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто

Показати ще

"В перших числах травня очікується +19-21 градус тепла, але 2 травня є ймовірність дощу. Згідно з розрахунками, зниження температури після Великодня припадає на 9-й, 17-й і 33-й дні. При пізньому Великодні найхолоднішою хвилею є перша, тобто та, яка через півтора тижні", — говорить синоптик.

Так, в ніч на Великдень і в першій половині дня 28 квітня очікується тепла і суха погода, проте, у другій половині дня можуть бути дощі.

Нагадаємо, що "Укрзалізниця" змінює тарифи на використання своїх вагонів для перевезення вантажів. Для більшості видів вагонів ціна збільшиться, однак для деяких — вартість оренди навпаки зменшиться.

Як повідомляв портал Знай.uа, навіть після Великодня холод не збирається залишати територію України. На жителів нашої країни чекає три хвилі похолодання. Якось весна в цьому році не задалася, адже заморозки вже неодноразово атакували Україну.

Також портал Знай.uа писав, що у травні банки не працюватимуть два дні. Ще один робочий день перенесуть через святкування Пасхи. Зараз вже відомо, що офіційними вихідними оголошено 30 квітня після Великодня, а також 1 травня і 9 травня.