На фрегаті Військово-морських сил Збройних сил України "Гетьман Сагайдачний" відбувся концерт на підтримку полонених РФ українських моряків.

Цю інформацію повідомили на сторінці ВМС України в Facebook.

Полонені українські моряки

"На фрегаті "Гетьман Сагайдачний" відбувся концерт на підтримку військовополонених моряків. Рок-гурт "Друже музико" на чолі з Максимом Трубніковим приєднався до всеукраїнської акції від "Музичного батальйону" і виступив з концертом на флагмані ВМС України перед військовими моряками та запрошеними гостями". йдеться в повідомленні

Полонені українські моряки

Популярні новини зараз

ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково

Бандитський Львів: хто такий Богдан Копитко, авто якого підірвали і розстріляли невідомі

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

Показати ще

За словами заступника командувача ВМС ЗС України з морально-психологічного забезпечення Андрія Урсол, на сьогоднішній день 24 військовослужбовці ВМС України "знаходяться в російському полоні".

На палубі військового корабля виступили з концертом "Музичний батальйон" та рок-гурт "Друже музико". Мета виступу - привернути увагу українського суспільства та міжнародних ЗМІ "до проблеми звільнення українських моряків з російського полону", підкреслив Урсол.

Нагадаємо, капітан другого рангу ВМС України Денис Гриценко, який утримується в СІЗО "Лефортово" добре себе почуває, читає багато книг, а також вивчає англійську мову, про що розповів його адвокат Микола Полозов.

Також він зазначив, що у моряка була можливість застосувати отримані знання на практиці минулого тижня, коли він поспілкувався англійською мовою з комісаром ради Європи з прав людини Дунею Міятович. Адвокат підкреслив, що це викликало роздратування у російського омбудсмена Тетяни Москальковой.

українські моряки в полоні агресора

Раніше портал писав, український омбудсмен Людмила Денісова провела зустріч із заступником голови Місії ЄС в Україні Аннікою Вальдеманн. На зустрічі у понеділок, 11 березня, обговорили стан здоров'я українських військовополонених в Росії.

Як повідомляв Знай.ua, НАБУ завело три справи проти Денисової. Навколо уповноваженої з прав людини Людмили Денисової розігрався неабиякий корупційний скандал.

Також Знай.ua писав, що Денисова влаштувала холодний душ українцям. Перевіряючі зазначили, що вихованці центру живуть в умовах, близьких до тюремних.